Bio Jive For Your Life

1999-2004

Jive for your Life is opgericht in december 1999. De muzikanten, Donny Benjaminsz, Jean-Paul Harreman en Friso van Wijck vonden elkaar tijdens een jamsessie in de legendarische jazzclub Porgy & Bess in het Zeeuws Vlaamse plaatsje Terneuzen.  Het eerste optreden vond plaats in januari 2000, in korte tijd was een volledige setlist samengesteld en was het bouwen aan een ijzersterke live-reputatie begonnen.

Vele optredens door heel Nederland en België volgden, alle uithoeken werden aangedaan (Texel, Maastricht, Enschede, Vlissingen, Rotterdam, Soest, Breda, Joure, Harlingen, Nieuwegeijn, Sittard, Brussel, Antwerpen, Brugge, Eindhoven, Tilburg, Spijkenisse, enz., enz., enz....

2004-2006 

In 2004 vormde Jive for your life de ruggegraat van de band De Lamaketta's, tot dat moment een grap van 6 vrienden die één optreden per jaar deed met dialectmuziek. Met de Lamaketta's werd een demo-cd opgenomen, die een enorm succes werd. Er werd zelfs een Zeeuwse Popprijs mee in de wacht gesleept (Beste CD).Een druk schema met vele optredens met zowel de Lamaketta's als Jive for your life volgde. En na de opname van de eerste volledige CD van de Lamaketta's (in de thuis studio van Blöf-zanger Paskal Jakobsen) liep de grap volledig uit de hand. Geen dorpsfeest was nog veilig voor de Lamaketta's, er werd een single uitgebracht, optredens bij Giel Beelen (3FM) en airplay op vele zenders volgden. De single bereikte plaats 53 van de nationale top 100. Dit leidde tot de beslissing om Jive for your life tijdelijk stil te leggen. De podiumervaring werd meegepikt en het samenspel is inmiddels naar een bijna helderziend niveau gestegen. Tijdens sounchecks en ritten naar optredens toe werd het Jive for your life repertoire op peil gehouden. Aan het einde van 2006 werd besloten om de Lamaketta's op te heffen, de belasting werd te hoog voor een aantal bandleden. Hiermee ontstond de ruimte om een doorstart te maken met Jive for your life.

2006-2010

Het repertoire is sinds die tijd flink uitgebreid, de rol van drummer Friso van Wijck en bassist Jean-Paul Harreman is wat prominenter geworden. De nadruk blijft natuurlijk gewoon liggen op de vrolijke mix van blues, swing en rockabilly vol onverwachte wendingen die de band al jaren kenmerkt.

De muzikanten zijn in de wijde omtrek bekend als "musician's musicians", vaak bestaat de eerste rij toeschouwers uit muzikanten. Optredens in voorprogramma's van gerenommeerde acts als the Paladins, the Seatsniffers, T99, Cuban Heels en optredens op de grote festivals van Kwadendamme, Texel. Delft, Dordrecht, Maastricht en de winst in het bluesconcours van het Delirium Bluesfestival in 2009 zijn het bewijs van de constante kwaliteit die Jive For Your Life levert. 

2010-2017

Heeft u Jive For Your Life nog nooit, of al lang niet meer gezien? Dat kan kloppen, de laatste jaren wordt door ziekte en drukke bezigheden met andere bands wat minder opgetreden. Zo werden met andere bands al diverse prijzen zoals de Zeeuwse Popprijs (Beste CD 2x), een Erasmus Jazzprijs, een nominatie voor een Edison en een nummer 1 notering in de Zeeuwse Top-40 in de wacht gesleept.